Medie: Nissan-toppen har fået nok – er klar til at aflive Leaf

Nissan Leaf drifting

Den kom frem i hjemlandet i 2010, året efter dukkede den så op i Europa. Men nu er dagene for Nissan Leaf talte.

Ifølge Automotive News, der citerer anonyme kilder, vil Nissan snart slukke for de samlebånd, som spytter stadig spytter mærkets første, masseproducerede elbil ud på vejene.

Fra midten af dette årti vil Nissans fabrikker i både Japan, USA og i Storbritannien, hvor Leaf samles, stå stille. Efter noget tid – og formentlig en større ombygning – skal de samme fabrikker så i gang med produktionen af Leaf’ens efterfølger.

Ifølge en insider-kilde ser Nissan endnu en elbil for sig. Kilden hævder, at Leaf aldrig indfriede Nissans høje forventninger. Men det er, hvad man håber, en afløser kan.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Fabrikken i USA er eksempelvis gearet til at samle 150.000 eksemplarer af Leaf om året. Men selv da salget gik bedst, samlede fabrikken færre end 50.000 biler om året. Og det sløje salg er altså en af grundene til, at modellen nu nærmer sig pensionsalderen.

 

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk