Kørte lovligt 417 km/t – nu kritiserer myndighed Bugatti-ejer


Selvom det er helt lovligt, var det ikke i orden, da en rigmand kørte 417 km/t på den tyske Autobahn i sin Bugatti Chiron, mener landets transportminister.

Hvis du har fulgt bare lidt med her på Boosted.dk de sidste par dage, husker du sikkert, da vi sidste uge skrev, om hvordan det sidste sommer lykkedes rigmanden Radim Passer at presse sin Bugatti Chiron til at køre 417 km/t på et stykke ubegrænset Autobahn-asfalt.

Bestemt ikke noget alle efterfølgende har brudt sig om. Heller ikke i kommentarsporet til på vores Facebook-side.

Det var helt lovligt
Ikke desto var det fuldt ud lovligt, fordi det foregik på en del af den tyske Autobahn, som ikke er underlagt nogen hastighedsbegrænsninger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Der findes en video af Bugatti’en med sømmet i bund og Radim Passer bag rattet. Også selvom rigmanden i videobeskrivelsen gør meget ud af at fortælle, at han kørte tidligt om morgnen (præcist kl.04.50) med så få øvrige trafikanter på vejen som muligt.

Og nu melder Tysklands transportministerie sig så i koret af kritiske stemmer. Ifølge nyhedsbureauet AP fordømmer ministeriet ‘enhver adfærd på Autobahn, som kan være til skade for andre’.

Ikke sigtet for noget
Alt sammen fordi motorvejsstrækningen ikke var helt ødede, da Radim Passer pressede speederen i bund.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Så selvom Passer havde ydresporet helt for sig selv, beskyldes han nu alligevel af nogle personer for at have brudt færdselsloven i Tyskland. Alene fordi han kørte 417 km/t.

Retfærdigvis skal det siges, at Passer – som er Tjekkiets 33. rigeste person – ikke er sigtet for noget i forbindelse med sin kørsel.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk