Klimaaktivist: Jeg vil blokere vejen for en ambulance med et døende menneske


Grundlægger af aktivistgruppen Extinction Rebellion siger, at han vil blokere vejen for en ambulance. Selv hvis den kørte udrykning med en døende person.

En grundlægger af den aktivistgruppe Extinction Rebellion har fortalt sagt, at han støtter en anden aktivistgruppes vejblokader.

I disse dage blokerer gruppen Insulate Britain nemlig mange veje i England. Det, siger de, er for at gøre opmærksom på klimaet og den manglende indsats. Og nu siger Roger Hallam, der var med til at grundlægge Extinction Rebellion, at han sympatiserer med sagen.

Han går endda så langt som til at sige, at han vil gøre sit for afskære en ambulance med fuld udrykning vejen. Også hvis ambulancen har en døde patient med. Det har Insulate Britain nemlig sagt, at de vil gøre.Holder kvinde tilbage
Optagelser fra mandag i denne uge viser, hvordan demonstranter i Londons gader holder en desperat kvinde tilbage. Hun kan ikke få lov til at komme videre til et hospital, hvor hendes mor er på vej til med en ambulance.

Det fik kvinden til direkte at konfrontere demonstranterne.

– Hun er i ambulancen, hun skal på hospitalet i Canterbury. Tror du, jeg er dum? Jeg skal på hospitalet, lad mig komme forbi. Det er ikke i orden … Hvordan kan du være så egoistisk?, udbryder kvinden.

Den største forbrydelse nogensinde
Og det er altså scener som disse, Roger Hallam fortæller de engelske medier, at han vil genskabe, hvis situationen kræver det. Hallam er en forsmået landmand som påstår, at han har mistet sit livsgrundlag på grund af ‘ekstremt vejr’.

– Vi taler her om den største forbrydelse i menneskehedens historie, hvor de rige udnytter de fattige på global plan, siger Roger Hallam i et afsnit af podcasten Unbreak the Planet.

Indtil videre har det engelske politi anholdt over 200 demonstranter, fordi de med deres vejblokader har forstyret den offentlige orden.

Det skriver BBC.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk