Kimi Räikkönens McLaren kan blive din

Den MP4-17, som Kimi Räikkönen kørte 2002-sæsonen i, kan nu blive din. Teamkollegaen David Coulthard havde én mangen til.

Den MP4-17, som finnen kørte 2002-sæsonen i, kan nu blive din. Teamkollegaen David Coulthard havde én mangen til.

Kimi Räikkönen er på vej på pension. I hvert fald fra Formel 1. Men inden 2021-sæsonen når det sidste løb i Abu Dhabi, skal finnens firmabil fra 2002 er under hammeren.

Det sker når auktionshuset RM Sotheby’s har bilen på programmet den 17. september. Dette specifikke karosseri – MP4-17A-06 – kørte Kimi Räikkönen med syv gange i løbet af 2002-sæsonen, og det bedste resultatet var en anden plads ved Frankrigs grandprix. Bilens første løb blev i øvrigt kørt på Nürburgring.


Altså på GP-banen. Hvilket faktisk også var første gang, bilen blev taget i brug.

Motormæssigt har vi at gøre med en 3-liters V10-motor med vanvittige 845 hestekræfter. McLaren byggede bilen om af flere omgange, og som den står her, lever bilen op til 2003-reglementet.

Den MP4-17, som Kimi Räikkönen kørte 2002-sæsonen i, kan nu blive din. Teamkollegaen David Coulthard havde én mangen til.

En af teamets højdepunkter det år var Coulthard vandt det australske grandprix. Men det var altså ikke i denne bil. Alligevel forventer auktionhuset, at prisen lander et sted mellem 1.5 og 2 millioner britiske pund.

Det svarer til sted mellem 13 og 17,4 millioner danske kroner.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk