Kimi Räikkönens McLaren kan blive din

Den MP4-17, som Kimi Räikkönen kørte 2002-sæsonen i, kan nu blive din. Teamkollegaen David Coulthard havde én mangen til.

Den MP4-17, som finnen kørte 2002-sæsonen i, kan nu blive din. Teamkollegaen David Coulthard havde én mangen til.

Kimi Räikkönen er på vej på pension. I hvert fald fra Formel 1. Men inden 2021-sæsonen når det sidste løb i Abu Dhabi, skal finnens firmabil fra 2002 er under hammeren.

Det sker når auktionshuset RM Sotheby’s har bilen på programmet den 17. september. Dette specifikke karosseri – MP4-17A-06 – kørte Kimi Räikkönen med syv gange i løbet af 2002-sæsonen, og det bedste resultatet var en anden plads ved Frankrigs grandprix. Bilens første løb blev i øvrigt kørt på Nürburgring.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Altså på GP-banen. Hvilket faktisk også var første gang, bilen blev taget i brug.

Motormæssigt har vi at gøre med en 3-liters V10-motor med vanvittige 845 hestekræfter. McLaren byggede bilen om af flere omgange, og som den står her, lever bilen op til 2003-reglementet.

Den MP4-17, som Kimi Räikkönen kørte 2002-sæsonen i, kan nu blive din. Teamkollegaen David Coulthard havde én mangen til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En af teamets højdepunkter det år var Coulthard vandt det australske grandprix. Men det var altså ikke i denne bil. Alligevel forventer auktionhuset, at prisen lander et sted mellem 1.5 og 2 millioner britiske pund.

Det svarer til sted mellem 13 og 17,4 millioner danske kroner.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk