Valtteri Bottas færdig hos Mercedes – erstattes af George Russell

valtteri bottas fortsætter hos Alfa Romeo fra 2022-sæsonen.

Den dårligst bevarede hemmelighed i motorsportens kongeklasse er nu ude. Finnen er færdig hos Mercedes.

Opdatering 07. september kl.11.00Mercedes-AMG Petronas bekræfter i en pressemeddelse, at George Russell bliver kollega med Lewis Hamilton fra 2022-sæonen.

Valtteri Bottas er færdig hos Mercedes, han fortsætter karrieren hos Alfa Romeo. Alfa Romeo har allerede annoncerede finnens ankomst fra 2022-sæsonen.

I et opslag siger teamet, Alfa Romeo Racing Orlen, selv velkommen til den 32-årig finne. Dermed er de hotteste om spekulationer i dette års Formel 1-felt endelig slut. George Russle får Bottas’ sæde hos Mercedes-AMG. Den unge brite bliver altså holdkammerat med den mangedobbelte verdensmester Lewis Hamilton.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Noget Mercedes-AMG Petronas på tidspunktet for denne artikels udkomme dog endnu ikke har bekræftet. Men drejer sig formentlig blot om minutter.

Valtteri Bottas begyndte sin Formel 1-karriere hos Williams F1 Team i 2013. Her havde finnen et sæde frem til 2017, hvor han skiftede til Mercedes’ hold. Bottas bedste placering er en samlet anden plads i VM. Og meget skal gå galt for Lewis Hamilton og Max Verstappen, hvis det skal nå at ændre sig til et verdensmesterskab for Bottas i 2021.

Ses vi til Auto Show?


Hans foreløbig sidste som Mercedes-kører. Bottas er øjeblikkelig 3’er i det samlede mesterskab.

På ‘flerårig aftale’ 
Alfa Romeo skriver, at Bottas har fået en ‘flerårig aftale’. Længden kommer man dog ikke nærmere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Jeg er stolt over det, jeg har opnået i Barkely (Mercedes-AMG’s hovedkvarter i England, red.), og jeg er fuldt fokuseret på at færdiggøre mit arbejde her, nu hvor teamet kæmper om endnu en VM-titel, lyder det fra Valtteri Bottas.

Også Mercedes er fuld af lovord om deres nu snart tidligere kører.

– Valtteri vil for altid være en del af Mercedes-familien, lyder det i et opslag på Facebook.

Opdatering kl. 13.56 – Mercedes-AMG Petronas bekræfter Valtteri Bottas’ skifte.

Opdateres…

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk