Reklame:

Jeremy Clarkson foreslog “ulækkert” navn: “The Stig” skulle have heddet noget helt andet”

I mange år var der stor mystik om manden bag først den sorte siden den hvide ‘The Stig” – senere kom det frem, at han faktisk skulle have heddet noget helt andet og meget mere bizart.

Den engelske Le Mans-kører Perry McCarthy var den første ‘The Stig” i mellem 2002 og 2003. Siden fik Top Gears tavse racerkører både ny identitet og ny, hvid køredragt.

Men den første “The Stig”, altså Perry McCarthy, kunne meget vel have båret rundt på et helt andet alias. Det fortalte han selv i et interview med The Mirror i 2010.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I interviewet afslørede Perry McCarthy, at det kun blev anderledes, fordi daværende Top Gear-vært Jeremy Clarkson faktisk skiftede mening.

– Han (Clarkson, red.) kom til mig, og sagde, at BBC ville relancere Top Gear. Og at de i den forbindelse havde brug for en figur i køredragt med navnet ‘The Gimp’.

LÆS OGSÅ: Formel 1-hold skifter navn – De ved bare ikke til hvad

Gimp er – for dem der ikke lige måtte vide det – slang for en sexuel fetish for læder og dominans.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Men navnet var Perry McCarthy bestemt ikke begejstret for. Og ifølge ham selv afviste han bestemt navnet over for Jeremy Clarkson. Top Gear-værten vendte dog allerede dagen efter retur med et nyt navn.

Nemlig ‘The Stig’. Og det var tilsyneladende mere spiseligt for Perry McCarthy. For selvom han efter bare et år i den anonyme køredragt blev skiftet ud med Ben Collins, lever den tavse “Stig” stadig.

Ben Collins dobbeltliv som The Stig forblev i øvrigt en hemmelighed i årevis, indtil også han blev skiftet ud.

Reklameblok:


Det lykkedes endda Top Gear-værterne James May, Richard Hammond og Jeremy Clarkson at iscenesætte den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher som ‘manden bag hjelmen’.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?