Annonce:

Over 10.000 elbiler skal have skiftet hele batteripakken

En række Chevrolet Bolt-ejere kan være berettiget til erstatning, fordi der er opstået brande i deres elbiler. Over 10.000 biler mangler stadig nye batteripakker.

Chevrolet Bolt har på alle måder været en rullende skandale for General Motors-koncernen.

Og nu kan bilister, der ejer sådan en bil, muligvis være berettiget til erstatning. Chevrolet har nemlig indgået et forlig med batterileverandøren LG Energy Solution.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hver Bolt-ejer, der har været udsat for en brand i bilen, kan få 1.400 dollar ud af forliget, der løber op i 150 millioner dollar svarende til lidt mere end 1 milliard danske kroner.

Det skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Særlig fotovogn fælder 117 bilister på samme vej

Hvor meget den enkelte Chevrolet Bolt-ejer kan få, afhænger af, hvad der er sket med bilen, og hvor gammel den er. Forliget dækker nemlig kun biler bygget mellem 2017 og 2022. Modellen var i produktion indtil december 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

En række brande i den batteritype, som Chevrolet Bolt er udstyret med, har tvunget bilmærket til at tilbagekalde mere end 110.000 biler. Nogle ejere må vente i årevis på at få skiftet batteripakkerne i deres biler.

Retsdokumenter, som er udarbejdet i forbindelse med forhandlingerne om forliget, viser, at næsten 80.000 batteripakker allerede er skiftet i de problematiske biler.

Men der er stadig over 22.500 bilister, som vil være berettiget til den størst mulige erstatning. Blandt andet fordi Chevrolet kun har udstyret disse biler med en overvågning af batteripakken som en midlertidig løsning. Mærket mangler stadig at skifte batteripakkerne i over 10.000 biler.

Problemerne med brande i Bolt-modeller var på et tidspunkt så slemt, at Chevrolet anbefalede ejerne at parkere udendørs og meget langt væk fra alt andet. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler