Annonce:

Assistentssystemer gør bilister dårligere, siger nordmænd

Moderne biler har et hav af assistentsystemer, der gør livet bag rattet lettere. Det er bare ikke nødvendigvis særlig godt, mener Norges svar på Trafikstyrelsen, Statens Vegvesen.

Assistentsystemer i moderne biler risikerer at skabe dårligere bilister.

Så kontant er udmeldingen fra Statens Vegvesen i Norge, der har et pendant til Trafikstyrelsen herhjemme. Det er især den adaptive fartpilot og vognbaneassistenten, der gør bilisterne mindre skarpe.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Denne udvikling giver os mange muligheder, men på sigt kan det også betyde nye problemer. Når bilerne kan assistere kørslen, kan chaufføren blive passiv og gradvist miste sine færdigheder, siger Vegvesenets Stein-Helge Mundal i en pressemeddelelse.

Stein-Helge Mundal understreger, at det er vigtigt, at bilisterne kører bil, selvom de i stigende grad får hjælp til det af bilens egne systemer.

LÆS OGSÅ: Sikkerhedssele i lille bil er farlig – brug ikke bagsædet!

– I Statens Vegvesen er vi bekymrede for, at bilister kan miste opmærksomheden og evnen til at tage kontrollen i kritiske situationer, når bilen praktisk talt klarer arbejdet selv.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Nordmændene henviser til en række undersøgelser fra University of Leeds i England, som viser, at bilisterne i visse tilfælde har øjnene på alt andet end vejen, når assistentsystemerne er slået til.

– Vi er bekymrede for, at trafikanterne bruger denne type assistentsystemer som et selvkørende system, og at bilproducenterne ikke tager ansvar for, hvordan systemerne bruges, siger Stein-Helge Mundal.

Der er da også god grund til ikke bare at slå hjernen på autopilot bag rattet. Nærmere tværtimod. For selvom nye biler er avanceret som aldrig før, viser en undersøgelse også, at helt nye biler er de ringeste i 37 år.

Faktisk står bilindustrien også over for problemer, der aldrig er set før. Læs mere om det her. Nogle biler er så fyldt med fejl, at bilisterne er nødt til at snyde dem for at undgå at blive generet unødigt. Det er eksempelvis tilfældet i den ellers spritnye Volvo EX30.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler