Annonce:

Aston Martin vil bygge en Lamborghini på fabrikken i England

Efter at have skudt en hvid pind efter elbilen forlyder det nu, at Aston Martin har planer om endnu en SUV. En bil på størrelse med en særlig Lamborghini.

Det bliver ikke nødvendigvis en ny Lamborghini LM002, Aston Martin har i tankerne. Men på fabrikken i Gaydon, England, sker der alligevel noget.

I hvert fald har et nyt SUV-projekt fået det interne navn ’project Rambo’. Det fortæller kilder ’tæt på fabrikken’ nu.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Autocar.

Ifølge mediet vil Aston Martin bygge en endnu større SUV, end den DBX man allerede har i modelprogrammet. Medies oplysninger peger dog også i retning af en meget lille produktion.

LÆS OGSÅ: Ford tilbagekalder 5.000 biler med fatal fabriksfejl

I alt skal der – måske – laves bare 2.500 biler. Men det vil i så fald kræve et større slægtskab med DBX’eren, end Aston Martin ville kunne sno sig ud af, hvis der havde været tale om en helt ny model til almindelig serieproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Omvendt er Aston Martin ikke det mærke, der bare sprøjter biler ud af fabriksporterne. I snit bygger mærket ifølge sin forhandler i Huston, USA, godt 5.000 biler om året.

Hovedkvarteret regnede dog i midt af 2023 med at have bygget 7.000 biler inden årets udgang. Dermed er et pænt stykke op til Ferrari som sidste år byggede hele 13.000 biler.

Men tilbage til Aston Martin. Nærmere bestemt DBX, som man må formode, at den nye model skal baseres på. Hvis teknikken i udgangspunktet er den samme, vil som minimum betyde 540 hestekræfter fra en 4-liters, 8-cylindret Mercedes-motor.

Der er dog også den mulighed, at Aston tager udgangspunkt i den endnu vildere topmodel DBX 707. Eller en helt ny V12-motor. Læs mere om hvordan det eventuelt kan hænge sammen her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler