Reklame:

Hvor er risikoen for at blive blitzet af en fotovogn størst?

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har fået aktindsigt i AKT-statistikkerne 2018 fra Rigspolitiet. Ud fra denne data kan de blandt andet konkludere, hvilke veje fotovognene oftest står på i din kommune samt, hvor der skrives flest fartbøder.

I en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, illustreres det, hvor risikoen for at blive blitzet af en fotovogn er størst. Sammenligningstjenesten har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørerende fuldautomatisk fartkontrol for 2018, måske bedre kendt og frygtet som fotovognene, der tager et billede af dig, hvis du kører hurtigere end  den tilladte hastighed. Ud fra disse tal har Mikonomi.dk bl.a. konkluderet, hvilke veje der oftest står fotovogne på, og hvor der er givet flest fartbøder.

Københavns Kommune: Næsten 10% af alle fartbøder udskrives her

I Københavns Kommune blev der i 2018 skrevet 53.494 fartbøder, hvorimod der på landsplan blev givet 544.974 fartbøder. Dette svarer til, at 1 ud af 10 fartbøder fra automatisk fartkontrol blev skrevet i Københavns Kommune. Til sammenligning gives der i gennemsnit 5.737 fartbøder pr. kommune.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er Åboulevarden, Vigerslev Allé og Tagensvej, der oftest har haft besøg af en af Københavns Politikreds’ fotovogne. Hele 76 gange har der i løbet af 2018 stået en fotovogn på én af de tre veje, som tilsammen står for  15.821 fartbøder, dvs. næsten 30% af alle de fartbøder, der skrives i Københavns Kommune.

Stærkt efterfulgt af Københavns Kommune kommer Slagelse Kommune, hvor der er skrevet 50.830 fartbøder fra fotovogne i 2018. Det er specielt Vestmotorvejen, Sorøvej og Næstved Landevej, der har været udsat for fotovognene. På disse tre veje har der stået 28 fotovogne i 2018, som har givet 34.434 fartbøder. Derved står de tre veje altså for hele 67% af alle fartbøder, der er skrevet i Slagelse Kommune.

Aalborg og Vejle Kommune: Fotovognes foretrukne kommuner

I 2018 har der 380 gange stået en af Nordjyllands Politikreds’ fotovogne i Aalborg Kommune. Ligeså har der 280 gange stået en fotovogn i Vejle Kommune. Disse to kommuner er dermed de to kommuner, der oftest har haft besøg af en fotovogn i 2018. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 97 fotovogne pr. kommune.

De tre mest besøgte veje i Aalborg er Hobrovej, Egensvej og Aalborgvej, hvor der har stået en fotovogn 66 gange. I alt er der givet 27.230 fartbøder i Aalborg Kommune. I Vejle Kommune er der sammenlagt givet 17.381 fartbøder. Derudover har der oftest stået en fotovogn på Koldingvej, Diagonalvejen og Horsensvej.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Mikonomi.dk har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørerende brug af AKT-vogne i 2018. Ved brug af disse tal skal der gøres opmærksom på, at tallene kan ændre sig i løbet af 2018, da der er tale om et dynamisk datasæt. Dog burde det meste data fra 2018 være registreret på nuværende tidspunkt. Derudover er Læsø, Samsø og Fanø Kommune eksluderet fra undersøgelsen, da der ikke har været nogle fotovogne ude i disse tre kommuner i 2018.

Du kan læse mere om, hvilke veje du skal holde ekstra øje med fotovogne på i din kommune, antallet af fartbøder i kommunen, fordeling af politiets fotovogne og meget mere i dette indlæg: Se kortet: Her skal du passe mest på fotovogne


Reklameblok:


Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?