Reklame:

Honda har bygget deres første V8-motor nogensinde

Honda har eksisteret i 75 år –  præcis lige så lange har det taget dem at bygge en V8-motor. Bare ikke til biler.

Det er sjældent, vi her på Boosted beskæftiger os med både. Men når Honda bygger en V8-motor, gør vi nu alligevel en undtagelse.

Faktisk fordi det er første gang nogensinde, at Honda har bygget en V8-motor. Det selvom japanerne har bygget biler i 75 år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er da heller ikke til nogen bil, at Honda nu har bygget V8-motoren. I stedet drejer det sig om en påhængsmotor på hele 5-liter. Den yder 350 hestekræfter.

Og ikke bare det. Motoren er udstyret med Hondas berømte variable ventilstyringssystem kaldet VTEC. Det er dog hverken nogen lille, let eller billig sag.

LÆS OGSÅ: FDM støtter nyt forbud mod tusindvis af biler i Danmark

Hver motor vejer 347 kilo og koster 46.000 dollar svarende til 325.000 danske kroner. Den nye motor indikerer da heller ikke, at Honda er på vej med V8-motorer til biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I Kina vil mærket fra 2030 kun sælge elbiler. Og sidste år fortalte Honda, at man kun vil sælge hybrid- og elbiler i Europa fremover.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?