Reklame:

FDM støtter nyt forbud mod tusindvis af biler i Danmark

Søndag 1. oktober blev 57.000 danske biler forbudt i zoner i landets fire største byer og på Frederiksberg. FDM støtter forbudet.

Spørger man interesseorganisationen FDM er det godt, at 57.000 ældre dieselbiler i går, søndag 1.oktober, blev forbudt ved lov.

Helt konkret er det nu i udgangspunktet forbudt for de ældste dieselbiler at køre rundt i de danske miljøzoner. Og det ser bilisternes interesseorgan FDM positivt på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Uanset hvordan man vender eller drejer det, er der ingen tvivl om, at de ældste dieselpersonbiler uden partikelfilter er blandt de mest svinende.

– Derfor bakker vi i FDM op om de nye skærpede krav i landets miljøzoner, lyder det fra organisationen i et interview med TV2.

LÆS OGSÅ: Professorer vil have nyt forbud: “Ingen bil må kunne køre over 40 km/t i Danmark”

Ejerne kan dog undgå forbuddet ved at udstyrer deres biler med partikelfiltre. Den slags kan dog være dyre. Og i nogle tilfælde koste mere end bilen er værd.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Overtræder ejere af de ældste dieselbiler det nye forbud, vanker der en bøde på 1.500 kr. Mens det er hele 12.500 kr. for ikke-godkendte lastbiler og busser.

FDM så dog gerne, at der midlertidigt blev åbnet for statskassen, så det vil give bare lidt mere at skrotte en gammel dieselbil.

– Hvis man gjorde det, tror vi, at man ville få endnu flere af disse mest forurenende biler væk fra vejene, lyder det fra FDM.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?