Reklame:

Hennessey Goliath har seks hjul og 715 hk

Hennessey Goliath er den længste langemand til downsizing og miljøbekymringer, vi har set i 2018

Mens vi i Danmark snakker om, hvordan vi skal udfase både diesel og benzin, introducerer Hennessey et sekshjulet monster, som spurter fra 0-100 kilometer i timen på 4.5 sekunder.

Navnet er Goliath. En Chevrolet Silverado tynget af vægten fra den ekstra aksel. Eller det vil sige, den ekstra vægt er ikke ligefrem noget, den 6.2 liters V8 kommer til at lide under. Årsagen er Hennessey HPE700-opgradering, der lægger en 2.9 liters kompressor med en ladetryk på 0,48 bar over de otte cylindre. Det hæver ydelsen til 715 hestekræfter og tårnhøje 915 newtonmeter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Toyota har udviklet et manuelt gear til den nye Supra – men…

Ikke bare giver det noget af det en af trafikkens mest potente krabater, Goliath er også blandt de højeste. Pickup’en, der i forvejen ikke høre til blandt bilernes asfaltskrabere, er hævet med yderligere 20,3 centimer. Der skal jo være plads til de 37″ BF Goodrich off road-dæk, der får det 20″ alufælges-sæt til at ydmygende småt i det.

LÆS OGSÅ: Fra 0 til 316 km/t i en Golf R32 med 980 hk

Goliaths seks hjul kommer næppe på dansk asfalt, for der Hennessey laver kun 24 eksemplarer af den steroidpumpet Silverado. Men prisen er 375.000 amerikanske dollar inklusiv den Chevy, der skal bruges som skal. En udregning af dansk afgift vil nok kvæle en almindelig lommeregner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 

 

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?