GODT NYT: Kørselsfradraget stiger

Stigende priser på diesel og benzin får Skattestyrelsen til at hæve næste års kørselsfradrag. Og befordringsfradraget vil stige i 2022.
Foto: Pexels.com

Stigende priser på diesel og benzin får Skattestyrelsen til at hæve næste års kørselsfradrag.

Det går kun én vej for brændstofpriserne i øjeblikket – opad. Det er således blevet markant dyrere for især pendlerne at komme til og fra arbejdspladsen i år.

Noget Skattestyrelsen ellers forventede ville være lige omvendt. Men nu får de stigende brændstofpriser altså myndigheden til at vende om og hæve kørselsfradraget.

LÆS OGSÅ: Benzinprisen sætter ny rekord – nærmer sig 15 kr.Det er godt nyt for landets cirka 1,2 millioner daglige pendlere, der fra 1. januar 2022 kan trække yderligere 8 øre pr. kørte kilometer fra i skat. Dermed stiger kørselsfradraget fra de nuværende 1,90 kr. til 1,98 kr, for bilister der kører mellem 25 og 125 kilometer i det daglige.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Derudover stiger satsen for kørsel over 120 kilometer fra de nuværende 0,95 øre til 0,99 øre pr. kilometer, oplyser styrelsen.

Får bilister, der trækker på befordringsfradraget, er der også godt nyt. Fra nytår stiger det nemlig fra 3,44 kr. til 3,51 kr. for de første 20.000 kilometer.

Herefter vil satsen være 1,98 pr. kilometer. Det er 8 øre mere end satserne for i år.

Det højere fradrag tilfalder danskerne, fordi finansministeriets beregninger viser, at brændstofpriserne vil holde et højt niveau. Helt konkret regner man med, at en liter blyfri 95 i snit vil koste 12,78 kr., mens en liter diesel løber op i 11,31 kr. i 2022.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk