Benzinprisen sætter ny rekord – nærmer sig 15 kr.

Siden nytår er benzinprisen steget med 29 procent - tal viser, at listeprisen nu er uhyrligt tæt på 15 kr. literen.

Siden nytår er benzinprisen steget med 29 procent – tal viser, at listeprisen nu er uhyrligt tæt på 15 kr. literen.

Det er ikke bare dyrt at være bilist i Danmark, i øjeblikket er det uhyrligt dyr. Tal fra Drivkraft Danmark, som overvåger brændstofpriserne herhjemme, viser, at listeprisen for blyfri 95-benzin i sidste weekend kravlede over 14,5 kr.

Helt nøjagtigt kostede en liter benzin 14,59 kr sidste lørdag. Det er ikke bare dyrt, det er årsrekord. Konkret betyder det, at det kan koste 730 kr. at tanke 50 liter benzin. Ved årsskiftet 2020/2021 kostede det samme 567 kr.

Altså en voldsom stigning på 29 procent. Det skriver Finans.dk.Benzinen kan blive historisk dyr
Samme virkelighed har i øvrigt ramt dieselbils-ejerne. En liter diesel er nemlig steget 30 procent i løbet af i år. Samlet set er det altså blevet markant dyrere at være bilist på de danske veje.

Situationen bliver ikke bedre af, at kørselsfradraget konstant er sat ned over de senere år. Ved indgangen til 2021 troede Skatteministeriet eksempelvis, at benzinen ville blive billigere. Og derfor satte man kørselsfradraget ned til de nuværende 1,90 kr. pr. kilometer.

Alt i alt er bilisterne stadig et stykke fra, at benzinen er historisk dyr. Omvendt kan vi ramme også den pris, hvis den nuværende udvikling fortsætter. 1982 var rekordåret. Her kostede en liter benzin 6,40 kr. Hvis man regner det om til nytidskroner er det 15,73 kr.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk