Frankrig: Brand i Dakar-bil skal undersøges som terrorangreb


Frankrigs udenrigsminister vil have undersøgt, om der ligger et terrorangreb bag en pludselig brand i fransk dakar-rallybil.

Dakar Rally er blandt verdens hårdeste motorløb. Hvis ikke det hårdeste. Men nu har årets udgave af det i forvejen vilde rally taget en endnu vildere drejning.

For nu vil Frankrigs udenrigsminister Jean-Yves Le Drian meldt ud, at landet vil åbne en officiel efterforskning af, om et terrorangreb var skyld i, at en bil fra det franske team Sodicars torsdag 30. december eksploderede og udbrændte i den saudiske by Jeddah.

Eksplosionen betød, at føreren – franskmanden Philippe Boutrons – fik alvorlige skader på sit ene ben. Han blev lagt i koma og senere fløjet hjem til Frankrig for at blive behandlet på et hospital i Paris.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Saudierne: Intet kriminelt bag
Bilen, som Philippe Boutrons kom kørende i, da eksplosionen skete, skulle slet ikke deltage i løbet. Alligevel nåede han kun 500 meter fra det hotel, hvor han havde opholdt sig, før bilen røg luften.

Efter eksplosionen iværksatte saudiarabiske myndigheder selv en undersøgelse. Og man kom frem til, at der ikke ligger noget kriminelt bag hændelsen. Men det er de franske myndigheder nu altså ikke så sikre på.

Dakar-arrangørene oplyser, at løbet afvikles som planlagt, men at man har indsat ekstra politi for at højne sikkerheden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk