Formel 1-biler kører på e-fuel senest i 2025


Skiftet til e-fuel i motorsportens kongeklasse er allerede kendt. Men nu slår Formel 1 det fast med ny, grøn grafik.

Symbolikken er så skarp, at man kan skære sig på den. Men nu gør Formel 1 enndu mere for at fortælle, at man vil være en bæredygtig sport og det helst hurtigst muligt.

Under Brasiliens grandprix den kommende weekend vil Formel 1’s grafik således over hele linjen – lige fra TV-transmissionen til selve banegrafikken – være grøn. Eller i hvert fald mere grøn i det.

LÆS OGSÅ: BMW har INGEN planer om at droppe forbrændingsmotorenSådan helt bogstavelig talt. Det grønne tema lanceres med et nyt slogan ‘verdens mest effektive motor’. Hvilket faktisk er rigtig nok. De nuværende 1,6-liters turbo-motorer med seks cylindre udnytter 52 procent af den producerede energi. Det kan ingen andre forbrændingsmotorer. Her det højste tal 40 procent.

Dermed ikke sagt, at sporten har tænkt sig at droppe forbrændingsmotoren. Tværtimod går man efter, at samtlige Formel 1-biler i 2025 kører på e-fuels. Det falder sammen med det nye motoreglement som træder i kraft det år.

Formel 1 tror nemlig ikke på, at elbiler er den eneste vej at gå.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk