BMW har INGEN planer om at forlade forbrændingsmotoren

Skiftet til elbiler ikke noget, der sker natten over. Og i mellemtiden vil BMW sørge for, at fabrikkens forbrændingsmotorer lever op til de kommende Euro 7-normer.

Skiftet til elbiler ikke noget, der sker natten over. Og i mellemtiden vil BMW sørge for, at fabrikkens forbrændingsmotorer lever op til de kommende Euro 7-normer.

Mercedes har lovet at gå fuldt ud elektrisk i 2030. Altså der hvor “markedsforholdene tillader det”. Mens Audi kun vil lancere ny biler som elbiler fra 2026, før man siger farvel til produktionen af forbrændingsbiler i 2033.

Hvad med BMW? Det andet medlem af Tysklands store trekløver af bilproducenter er ikke klar til at sige farvel til forbrændingsmotoren. I hvert fald ikke nu. I München mener man, at der stadig er liv tilbage i fossilbilerne.

Er folk overhovedet klar?
I et interview med Automotive News Europe sagde BMWs udviklingschef Frank Weber, at overgangen til elbiler ikke sker fra den ene dag til den anden. Nogle helt specifkke spørgsmål skal afklares først.– Hvornår har vi et system, som er klar til alle elbilerne? Det handler om opladning, infrastrukturen, vedvarende energi. Er folk overhovedet klar? Er systemet klar? Er infrastrukturen klar?, kom det retorisk fra udviklingschefen.

Noget andet er BMW’s ansatte. Fabrikken har, ligesom mange andre bilproducenter, mange mennesker ansat til at arbejde på udviklingen af forbrændingsmotoren. Nogen vil med tiden kunne finde arbejde blandt elbiler. Men det er ikke alle. Desuden vil skiftet kræve, at de ansatte uddannes specfikt til elbiler.

Det er for tidligt
I mellemtiden nærmer EU sig stadigt hurtigere med den nye bestemmelser i Euro 7-normen. Og det bliver, siger Frank Weber den sidste store investering i benzin- og dieselmotorer. De penge, som fabrikkerne allerede har lagt i udvikling af forbrændingsmotorens udvikling, vil sikre fossilbilerne overlevelse på kort sigt.

I hvert fald indtil udgangen af dette årti, mener udviklingschefen. Og med ni år tilbage af 20’erne, mener Frank Weber, at det er alt for tidligt at tale om et farvel til forbrændingsmotoren.

Weber understreger, at BMW ikke vil trække sig fra markedet med fossilbiler og deraf tvinge folk over i elbiler. Især ikke på nuværende tidspunkt hvor infrastrukturen ikke er der.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk