Ford skrotter V8’eren: Mustang bliver en elbil


Den næste Ford Mustang får ikke en V8’er. Faktisk får den ikke engang en forbrændingsmotor.

Det kan meget vel snart være slut for noget så legendarisk som kombinationen af Ford, V8-motoren og Mustang-modellen. I hvert fald hvis man skal tro de rygter, som de seneste dage har floreret i flere internationale medier.

Den vilde historie kommer fra Autoline Daily, der mener, at vide, at Ford er klar til helt at lægge V8’eren på hylden til gengæld for at introducere en helt elektrisk Mustang. Nej, ikke et facelift af Mach-E.


En helt elektrisk Ford Mustang. Dog venter den ikke lige om hjørnet, ifølge mediet går modellen først i produktion i december 2028, hvilket vil gøre den til en 2029-model.

Ford: Det er spekulation
Dermed vil den nuværende Ford Mustang have været i produktion i 15 år. En rekord for modellen.

Hos Carscoops har man haft fat i ‘kilder hos Ford’, og her er beskeden klar. Spekulationerne om en elektrisk Ford Mustang er intet andet end det – altså spekulation.

Ifølge medies kilder har Ford ‘endnu ikke taget nogen beslutning på området endnu’.

Den største fabriks-V8’er i den nuværende Mustang ligger i Shelby GT500, den har en slagvolumen på 5.163 kubik og en ydelse på 771 hestekræfter.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk