Ferrari-hurtig Fiat: Pogea Racing klar med 404 hk i 500 Abarth

4_POGEA_ARES_Front third_web copy

Tysk tuner skubber tophastigheden Fiat 500 til 288 kilometer i timen

En hurtig Google-søgning viser, at der maksimalt er 163 hestekræfter at hente på det danske brugtvognsmarked, hvis du vil køre Fiat 500 Abarth. Men hvad nu hvis du vil have det endnu sjovere?

Så skal du kontakte de tyske tunere fra Pogea Racing, der kan gøre den lille retroræser til en ægte raket. Den arrige italiener er i tysk tunertrim døbt Ares. Navnet dækker over en bil, der har fået superbilskræfter. 404 hk har Pogea fundet i den 1.4 liters motor for at være helt eksakt.

KULFIBER HARDCORE
Det er sket med seriøs forstørring af turboen. Dertil kommer nye plejlstænger, stempler, udstødningsventiler, krumtapsaksel, oliekøler og en knastaksel, der har fået sig et par ekstra grader.  For at håndtere de mange ekstra kræfter opgraderer Pogea Racing også den lille Fiat med et lettere svinghjul, forstærket kobling og 322 millimeter bremseskiver bag de 18″store alu-ruller, der er svøbt i Michelin Pilot Sport-gummi og suget til vejen af en KW Clubsport-gevindundervogn.


Alt sammen er pakket ind et widebody-skørtekit, som bugner med kulfiber-dele. Noget, der får bilen fremstå mere som et altødelæggende trackday-våben, end den 500 du forærer din kæreste i hvid med en tilhørende og temmelig tarvelig taskehund.

Med i købet følger desuden lækre læderstole både for og bag. Bagsæde-passagerne skal dog have ret så smalle skuldre, hvis ikke de skal ende på det akut-kirugiske hospitalsafsnit efter en køretur.

Men pyt! Listen med opgraderinger fortsætter derudaf. Men summen af det hele er en 0-100 km/t-tid på 4,7 sek, og tophastigheden du først mødes af ved 288 kilometer i timen.

Der er så bare en lille hage. Prisen. For hvor du kan få den 695 Biposto, du måske allerede har kigget på, til en startpris fra 39.000 euro, skal du lægge 59.000 euro hos Pogea Racing, for at de bygger dig fartglad Fiat.

Eller det samme beløb, som vil give dig nøglerne til en spritny Porsche 718 Cayman i Tyskland. Men hey, 400 hk i Fiat 500, det lyder fandme sjovt!

SE BILEN I GALLERIET HERUNDER

2_POGEA_ARES_Front shot outside_web copy


Reklame: