Ferrari har allerede planer om en vildere V12-motor


Er den mægtige V12’er i 812 Competizione Ferraris sidste? Næppe.

I hvert fald ikke, hvis man spørger på fabrikken i Maranello. Ferrari har allerede fortalt, at de vil holde liv i den legendariske motorkonstruktion. “V12-motoren er Ferrari”, sagde marketingsdirektør Enrico Gallieras for blot et par dage siden til Top Gear.

Og nu slår Ferraris tekniske direktør Michael Leiters budskabet fast. Faktisk planlægger mærket allerede at sende en mere kraftfuld udgave af deres seneste V12-hingst, 812 Competizione, på gaden.

Det fortalte Michael Leiters meget direkte, da Autocar spurgte, om der er mere V12-goodness på vej.– Det er, hvad vi arbejder på, svarede den tekniske direktør.

For lige at sætte den udmeldning i perspektiv, så er 812 Competizione den kraftigste gadebils-V12’er, Ferrari nogensinde har produceret. Uhyret på 6,5 liter yder svimlende 830 hestekræfter og 690 newtonmeter.

Meget andet ville Leiters dog ikke fortælle. Vi ved altså ikke, om den kommende V12’er bliver den sidste suge-sag, Ferrari bygger, inden Maranello-fabrikken overgiver sig til hybrid. Hvis det da overhovedet sker.  Men vi bliver i hvert fald ikke dem, der råber ‘ulven kommer’.

For indtil videre lever V12’eren i bedste velgående.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk