Reklame:

FDM slår fast: “Her er dieselbilen stadig billigst”

Er sommerferien køreferie i år, så gør du klogest i at vælge en dieselbil. I hvert fald når det drejer sig om økonomien i det, fastslår FDM.

Selvom elbilerne vinder frem på de danske veje,  er det stadig billigst at tage dieselbilen, når sommerferien går sydpå.

Det slår FDM fast i en ny opgørelse, hvor interesseorganisationen har regnet på, hvad det koster i kroner og øre koster komme køre til en ægte danskerfavorit. Nemlig Gardasøen i Italien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og her er der, hvis man tager udgangspunkt i FDM’s tal, ikke så meget at rafle om. Står valget mellem strøm, benzin eller diesel, er sidstnævnte klar det billigste brændstof at køre på.

Turen, der er knap 3.000 kilometer lang – ud og hjem igen – koster lige under 2.000 kr. i diesel, mens der skal betales lige over 2.000 kr. i strøm for at komme lige så langt i en elbil.

LÆS OGSÅ: De blitzede 5.000 bilister sidste år – her skal farten igen ned til 80 km/t på motorvejen

Og det er forudsat, at man kan få strømmen til 5 kr. pr. kWh. Kan man ikke det, løber prisen for køreturen i en elbil op i 2.210 kr. i en elbil. Mens det er absolut dyrest i en benzinbil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Her skal der, hvis vi tager udgangspunkt i en bil der går 16 km/l, lægges 2.473 kr. alene i brændstof.

Samtidig siger FDM dog også, at hvor prisen på diesel er nogenlunde stabil ned gennem Europa, kan der være store forskelle i literprisen på benzin de samme steder.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?