Annonce:

Ford fortsætter kedelig rekord i 2024 med fejlfyldte biler

Ford har i snit udstedt mere end 1,3 tilbagekaldelser om ugen i løbet af de første 19 uger af 2024. Nummer 25 er dog relativt lille.

Det kan godt være, at Ford har fortrudt målsætningen om kun at sælge elbiler i Europa i 2030 og skruet ned for produktionen allerede.

Men der findes faktisk Ford-folk som har rygende travlt. Nemlig dem der administrerer bilmærkets tilbagekaldelser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

På bare 19 uger – eller lige knap 4 måneder – har mærket tilbagekaldt biler for 25 fejl. Det er mere end 1,3 fejlsager om ugen.

Nogle af tilbagekaldelserne er dog virkelig små. Faktisk næsten så små, at de burde kunne ordnes med et par telefonopkald. Ikke desto mindre er det en helt officiel – og dermed offentlig sag – når 9 biler tilbagekaldes, fordi fabrikken har fået fat i de forkerte klistermærker.

LÆS OGSÅ: Island indfører særlig skat kun elbil-ejere skal betale

Andre er af langt mere alvorlig karakter. Ford har eksempelvis tilbagekaldt 1,9 millioner udgaver af Explorer-modellen, fordi mærket mener, der er risiko for, at noget af A-stolpen kan flyve af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det skriver Motor1.

På den anden side er Ford langt fra det eneste bilmærke, der har travlt med at tilbagekalde biler. Den amerikanske afdeling af Stellantis-koncernen, FCA US, har næsten lige så mange tilbagekaldelser liggende.

21 tilbagekaldelser er det blevet til for FCA US i det samme tidsrum, som Ford har brugt på at oprette 25 sager om mulige defekter på biler.

Og nu vi er ved den slags, kastede Honda sig sidste år ud i en tilbagekaldelse så enorm, at mærket frygter at løbe tør for reservedele. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Skal vi lige runde Ford en gang mere, så er de 25 sager udtryk for, at mærkets kvalitetskontrol har haltet gevaldigt på det seneste.

Mellem 2021 og 2023 var Ford det bilmærke, som stod bag absolut flest tilbagekaldelser i hele perioden. Alene i 2022 måtte mærket hele 68 gange, og det alene i USA, informere bilister om, at deres biler skulle på værksted.

Herhjemme er Ford også plaget af problemer. Et af dem er ovenikøbet temmlig mystisk. Indtil videre er det kun danske eksemplarer af elbilen Mustang Mach-E, der er ramt af bremsefejl. Ford i Danmark vil dog ikke rigtig sige noget om det. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler