Annonce:

Populær Audi udgår af produktion – de sidste biler på vej

Audi siger farvel til et hav af modeller i øjeblikket. TT og R8 er allerede fortid. Nu udgår A5 Cabriolet af produktion efter 15 år.

Audi A5 Cabriolet bygger på et fundament, der blev lagt allerede i 1991 med introduktionen af den første moderne Audi Cabriolet, baseret på Audi 80-modellen.

Denne tidlige version rettede sig mod et nyt kundesegment og var med til at etablere Audi som det mærket er i dag. Men nu er det tid til et farvel.

I 2002 blev Audi A4 Cabriolet lanceret som en afløser for Audi 80 Cabriolet, og modellen spillede en afgørende rolle for Audi det segement. Audi A4 Cabriolet blev siden til A5 Cabriolet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser den danske importør i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Ford tilbagekalder 5.000 biler med fatal fabriksfejl

Introduktionen af Audi A5 Cabriolet fandt sted i 2009. Designet af den daværende Audi designchef, Walter de Silva, kombinerede A5 Cabriolet mange af de tekniske og æstetiske elementer fra A5 Coupé.

Produktionen af Audi A5 Cabriolet stopper i sommeren 2024 for at give plads til en ny A5-generation, som vil blive præsenteret senere i år på en helt ny platform.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der er dog stadig mulighed for at erhverve sig en af de sidste nye biler, der enten allerede tilgængelige i Danmark eller på vej fra fabrikken.

Den bedst udstyrede A5 Cabriolet Prestige Plus tilbydes med benzinmotor og dobbeltkoblingsgearkasse, noget den danske importør bl.a. vil lease ud.

Audi A5 som cabriolet er som nævnt ikke den model, mærket fra Ingolstadt har sagt farvel til. Nyheden om topmodellen R8’s farvel fik efterspørgslen til at skyde vejret. Faktisk så meget at fabrikken måtte forlænge produktionen. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler