Reklame:

Færre vil have elbiler – nu skrotter bilmærke hel fabrik

Der er allerede bekræftet planer for tre fabrikker – men den fire bliver altså ikke til noget, siger Volkswagen nu.

Den faldende efterspørgsel på elbiler får nu Volkswagen til at træde kraftigt på bremsen. Egentlig havde det tyske mærke planer om at bygge fire batterifabrikken.

Men i hvert fald den ene af dem, der skulle have ligget i Østeuropa, bliver nu ikke til noget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det fortalte Volkswagen-koncernens øverste direktør Oliver Blume onsdag i denne uge i en pressemeddelse.

– Baseret på markedsforholdende, herunder det træge opsving i salget af elbiler i Europa, er der i øjeblikket ingen grund til at gå videre med planerne, lyder det fra Blume.

LÆS OGSÅ: Flertal går imod folk med elbiler: “De skal også betale”

Blume var ifølge Reuters tidligere i denne uge i Tjekkiet. Her fortalte han repræsentanter fra landets regering, at planerne om en batterifabrik i det østlige Europa ikke bliver til noget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tjekkiet har ellers længe langt billet ind på at lokke batterifabrikken til netop Skodas hjemland. Men nu skrinlægges de planer altså totalt.

Det er anden gang, at Volkswagen udskyder beslutningen om batterifabrikken i Østeuropa. Tidligere på året mere end antydede koncernen, at man ikke havde travlt med at beslutte sig, for hvor fabrikken skulle bygges.

Men der var flere lande i spil. Foruden Tjekkiet skriver Reuters, at Volkswagen også har kigget på steder i Ungarn, Polen og Slovakiet.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?