Reklame:

Ejer kørte videre trods tilbagekaldelse – brændende elbil slukket med 41.500 liter vand

Brandfolk måtte bruge 41.500 liter vand på at slukke elbilen, der var tilbagekaldt af fabrikken. De siger, det var et held, at den stod uden for. 

Havde ejeren af denne Chevrolet Bolt reageret på tilbagekaldelsen fra Chevrolet, var der måske aldrig blevet brug for de 41.000 liter vand, som endte med at slukke flammehavet i bilen.

I interview med lokale medier siger ejeren af Chevroleten, at mærket ikke havde noget batteri, det muligvis defekte batteri kunne udskiftes med. Så hun ventede.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

General Motors-koncernen, der ejer Chevrolet, meddelte i 2021, at man ville erstatte samtlige batterier i Bolt-biler modelår 2017 til 2022. Sidste år skiftede Chevrolet dog mening.

Og i dag mener mærket, at forhandlerne kan nøjes med at installere software, som overvåger batteriets tilstand, i de ramte biler. Bilister med biler, som skal have skiftet batteriet, kan dog rigtigt nok komme til at vente meget længe.

LÆS OGSÅ: Haas-chef om afslag: “Alle skal træffe den slags beslutninger”

I januar i år fortalte en kvinde fra Alaska, at Chevrolet vil nå til hendes Bolt og en batteriudskiftning om fire år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Tilbage i Wareham, en lille by i delstaten Massachusetts, hvor den seneste Bolt-brand brød ud, brændte bilen stadig i 30 minutter, efter der var brugt 41.500 liter vand til slukningsarbejdet.

Det skriver Wareham Fire Department i et opslag på Facebook.

De lokale brand-og redningsmyndigheder fortæller, at det var et held, at bilen stod uden for. Det gjorde den nemmere at komme til, da anmeldelsen om branden nåede frem kl.04.15 om morgenen den 5. august lokal tid.

Reklameblok:


Ifølge kvinden, som ejer bilen, stod den ikke til opladning, da branden brød ud. Det var blevet opladet forinden. Flammerne må altså være opstået spontant.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?