Annonce:

Island indfører særlig skat kun elbil-ejere skal betale

Siden årsskiftet har elbil-ejere på Island gravet i lommerne for at betale en særlig kilometerbaseret afgift. Visse hybridbiler straffes på samme måde.

Herhjemme er elbiler på det nærmeste fredet. En politisk aftale forlængede sidste år biltypens afgiftsfritagelse i langt de fleste tilfælde. Samtidig er den periodiske afgift meget lav.

Så ser det straks anderledes ud på Island. Siden årsskiftet har islandske elbil-ejere betalt 6 islandske kroner svarende til 0,30 øre pr. kilometer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Alt imens kan plugin-hybrider slippe med at betale 2 islandske kroner – 0,10 danske øre – kroner pr. kilometer på Islands godt 13.000 kilometers store vejnet.

Det skriver islandske RUV.

LÆS OGSÅ: Ny Volvo EX30 er så fejlfyldt at Martin er nødt til at snyde den

Baseret på islændingenes gennemsnitlige kørselsbehov ventes det, at den nye afgift vil indbringe 7.000 islandske kroner – 347 danske kroner – om måneden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Islands regering siger, at afgiften indføres på grund af det stigende antal elbiler i landet. Det har nemlig ført til et fald i indtægterne fra diesel- og benzinbiler. Penge, som ellers er blevet brugt på bl.a. at vedligeholde landets veje.

Herhjemme er det i første omgang lastbilerne, der skal betale en kilometerbaseret vejafgift. Regeringen regner med en gennemsnitspris på 1,30 kroner pr. kørt kilometer.

Trods store protester fra både erhvervslivet, vognmænd og chauffører afviser den ansvarlige minister at trække loven tilbage. Tværtimod er skatteminister Jeppe Buus (S) ‘stolt af ordningen’. Læs mere om det her.

En særlig vejafgift kan også være på vej i personbilernes retning. I hvert fald vil den første danske by indføre det, den daværende socialdemokratiske regering måtte droppe i 2012. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Tilbage på Island regner regeringen med at indføre en lignende afgift for benzin- og dieselbiler allerede næste år. Regeringen vurderer, at det bliver godt 160.000 islandske kroner dyrere at køre diesel/benzinbil i landet end elbil. Det svarer til lige knap 8.000 danske kroner.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler