Annonce:

Aston Martin fortryder – nu genopstår V12-motoren

Først var den død, så var den alligevel ikke helt. Og nu bygger Aston Martin igen V12-motorer efter at have udskudt planer om elbiler.

Bilisterne med rigtig mange penge vil hellere have forbrænding, lyd og en følelse med deres biler, end de vil køre i elbiler.

På baggrund af den erkendelse har Aston Martin valgt at udskyde lanceringen af en ren elektrisk model. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men mærket fra Gaydon, England, har gjort mere end det. For briterne har fortrudt deres beslutning om aldrig igen at bygge en bil med en V12-motor. En beslutning der blev taget i marts 2022.

Aston Martin vil endnu ikke ud med, hvor stor den nye V12-motor er målt i kubik. Men mærket vil gerne fortælle, at den yder 835 hestekræfter og vanvittige 1.000 Nm.

LÆS OGSÅ: Særlig bil-tjeneste lukkes permanent ned i Danmark

– Med 835 hk og 1.000 Nm i moment repræsenterer denne motor intet mindre end en ny V12-æra for Aston Martin, siger mærkets tekniske direktør Roberto Fedeli.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hvilken bil, motoren først skal lægges ned i, holder Aston Martin foreløbigt tæt med. De vil kun sige, at det drejer sig om et kommende flagskib.

Vores kolleger hos Top Gear mener dog at vide, at motoren finder vej ned i en kommende Vanquish, som Aston Martin løfter sløret for senere i år.

Når Aston sadler om, har det noget med en særdeles skarp erkendelse på fabrikken at gøre. Mærkets kunder vil simpelthen ikke betale for eller eje elbiler.

– Bilisternes efterspørgsel, særligt når man tænker på Aston Martins prisniveau, er ikke der, hvor vi for to år siden troede, den ville være, indrømmede bestyrelsesformand Lawrence Stroll.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og det er han bestemt ikke alene om at mene. Mate Rimac, der ellers er kendt for at bygge vanvittige elbiler, siger også, at tiden er løbet fra den slags. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler