5 ting du – måske – ikke vidste om politiets fotovogne

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Det kan forvandle en god dag til et mareridt – og så kan en fotovogne koste dig kørekortet. Her har vi samlet 5 facts om ‘bødemaskinen’ på hjul.

Et par kilometer i timen for meget kan koste dig en kedelig hilsen fra politiet i din e-Boks. Er du uheldig følger der er et klip i kørekortet med, og er det en rigtig sort dag, ryger kørekortet. Måske endda bilen.

Og selvom nogle fartbøder er helt i orden, så er det alligevel rart at vide, hvad du har med at gøre, hvis/når du møder en fotovogn – eller ATK-vogn “automatisk trafikkontrol – på vejene. Så her har vi samlet fem facts om politiets blitzende våben.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Måske det rydder ud i lidt misforståelser og fastgroede myter. Tror du eksempelvis stadig på, at du automatisk får en bøde for at advare andre bilister mod en fotovogn ved lige at blinke med forlygterne? Måske ikke efter denne liste. Skal vi ikke bare komme i gang?

Du ved, du er blevet blitzet når…
Det er ikke til at tage fejl af en blitz fra en fotovogn. Den er skarp, og den er rød. Blitzen aktiveres, når et køretøj med for meget fart på kører forbi fotovognen.

Ses vi til Auto Show?


Hvis du træder for hårdt på sømmet, fanger blitzen dig, når du er cirka 20 meter fra fotovognen. Og nej, med den afstand kan du ikke nå at bremse ned alligevel.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk