Du får en bøde, hvis du vender bilen her

foto: Jesse Zheng

De fleste bilister har nok gjort det. Men det er faktisk ulovligt at vende bilen i en andens indkørsel.

Det er man hos Bolius kommet frem til, efter at man har stukket snuderne i Mark- og vejfredslovens paragraf 17. Her står det nemlig, at man ikke må bevæge sig ind på privat grund uden at have fået lov.

Det gør man helt naturligt, når man vender bilen i en indkørsel, der ikke er ens egen. Så selvom det er fristende, når vejen viser sig at være blind – eller have en snæver vendeplads – så er det altså forbudt.


Du kan komme i fængsel for det
Og skal lovens bogstav tages helt bogstaveligt, kan den forseelse ifølge straffenlovens paragraf 264 faktisk også sende dig i fængsel i helt op til seks måneder. Så langt kommer den slags sager dog sjældent, hvis det overhovedet er sket.

Tages man på fersk gerning udløser det oftest en mindre bøde.

Hvad kan du så gøre, hvis du som boligejer generes af bilister, der bruger din indkørsel som vendeplads. Tja, ifølge Bolius er der faktisk ikke så meget at gøre.

Du kan sætte hegn op og tage kontakt til politiet. Sidstnævnte løsning kræver dog, at du står med konkrete beviser. Og det gør man jo sjældent, så sagen kan være svær at løfte rent bevismæssigt.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk