Det har kostet 1,2 million kr. at restaurere denne DTM-Alfa


Og lige om lidt kan DTM-legenden i den orange Jägermiester-bemaling blive din. 

En Alfa Romeo 155 V6 TI fra 1995 skal snart på auktion. Til februar næste år skal chassisnummer 005 under hammeren hos RM Sotheby’s i Paris. Auktionhuset har ikke sat nogen mindstepris på DTM-raceren, men ryger den for mindre end 200.000 pund svarende til under 1,7 millioner danske kroner, tager RM Sotheby’s 15 procent i salær.

Salæret er 12,5 procent, hvis bilen ryger for mere.

Når det så er sagt, ved vi, at det kostede 1,2 millioner kroner at få restaureret Alfa’en for bare fire år siden. Så nogen hamrende god forretning er det næppe at sende bilen på auktion.Altså medmindre der dukker en stenrig Alfist op i Paris næste år.

Mercedes og BMW er MEGET dyrere 
Som racerbil kørte Alfa Romeo 155 GT sig hele vejen til toppen af ​​DTM-mesterskabet i Tyskland i 1993. Eksemplaret her var dog ikke så succesfuldt som sine søskende. Det selvom Euroteamet, der kørte bilen i ’95 og ’96-sæsonerne, faktisk fik støtte direkte fra Alfa Romeo-fabrikken i Italien.

Mange år senere fik bilen restaureret sin 2,5-liters V6-motor med 420 hestekræfter. Det i øvrigt sammen med resten af bilen. Siden da har den stået i en privat samling og kun startet op en gang i mellem. Det er i hvert fald, hvad auktionshuset skriver.

Reklame-video:

Det der med gamle DTM-racere, der søger nye ejere, er faktisk ikke så sjældent et fænomen, som man godt kunne tro. Men størstedelen af de biler, der dukker op, er langt dyrere BMW’er og Mercedes’er, som Alfa’en alle dage har stået i stykken af.

Det understreges af prisskiltet på en Mercedes-AMG C63 DTM, der er til salg lige nu. Den kørte racerløb for syv år siden, og i dag skal den koste svimlende 1,2 millioner pund.

Det er 10,5 millioner danske kroner.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billeder af Alfa’en

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk