Derfor ruster disse nye taxaer væk


Hos en ophugger i USA står flere eksempler på et taxaidé, der gik konkurs, før den fik asfalt under hjulene.

Et af de største varetegn i New York City er byens gule taxaer, og firmaet Checker var den mest berømte taxaproducent. Altså lige indtil virksomheden gik konkurs i 2009.

Kort før konkursen legede et taxafirma med tanken om at lave en taxa ud af en Chevrolet Colorado – idéen var, at pickup-ladet skulle erstattes med en lukket kabine med plads til seks passagere. Det ville give en taxaflåde med plads til endnu flere ad gangen. Men projektet kom aldrig ud på vejene.

I stedet er adskillige, kasserede MetroKing-prototyper blevet fundet parkeret og kasseret hos en autoophugger. Hvis man ser bort fra, at bilerne har stået stille meget længe, så ser de faktisk meget nye ud. Nogle har fået monteret alt udstyr, og var sådan set klar til et liv på vejene, mens andre står med endnu ufærdige kabiner.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Projektet blev som sagt aldrig til noget, men det er som om, at ingen rigtig kan finde ud af, hvad der skal ske med de mange taxaer. De er i hvert fald ikke hugget op.

Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk