Derfor har nogen lige betalt 2 millioner for denne Supra


Alderen på 24 år er ingen hindring. Interessen for afdød narkohandlers bilsamling var enorm. Højdespringeren var en Supra fra 1998.

Narkohandleren Cory Taylor er ikke i live mere. Men det er hans vilde bilsamling i allerhøjeste grad. Bilerne tog det amerikanske politi fra ham under en razzia for nogle år siden, først nu er der dog afholdt auktion over de mange biler – samlingen kan du øvrigt se mere til her.

Højdespringen blev denne Toyota Supra Mk.IV fra 1998. Dem havde Talyor hele 13 eksemplarer af. Men lige denne endte altså med at koste svimlende 265.000 dollars. Med den dagsaktuelle vekselkurs er det lige i underkanten af 1,9 millioner danske kroner. Med salær til auktionshuset løber prisen dog op i mere end 2 millioner kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Endnu en mister bilen og kørekortet – knaldet med 170 km/t

Og hvorfor så det? Jo, udover at stå som den gjorde, da den trillede ud fra Toyotas fabrik i Japan har bilen bare kørt 37.000 kilometer i løbet af de sidste 24 år. En anden af Supra’erne fra samlingen endte med at koste 200.000 dollars svarende til 1,3 millioner danske kroner. Begge har i øvrigt manuelt gear.

En tredje gik for hele 237.000 dollars. En god del af de i alt 1,8 millioner dollars – svarende til 12,4 millioner danske kroner – som de i alt 29 biler indbragte.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk