DeLorean: Sådan havde DMC-12 set ud i dag


Det skulle have været det helt store bilbygger-eventyr i Belfast. Men det hele gik konkurs på mindre end et år. Nu fortæller ‘DeLorean’ lidt, om hvad det kunne være blevet til.

Det DeLorean-mærke, der findes i dag, har ikke meget at gøre med grundlæggeren John DeLorean. Den ‘ægte vare’ – om man vil – døde i 2005 som 80-årig. Det holder dog ikke DeLorean Motors Reimagined LLC fra at forestille sig, hvordan DMC-12’eren ville have udviklet sig.

Altså hvis ikke det hele var gået konkurs i 1982 efter bare ét år i produktion og samlet set 8.975 biler fra fabrikken i Irland. I denne alternative fortælling forestiller firmaet med base i Texas sig, at man allerede ét år efter DeLoreans ‘genopståen’ i 1995 ville have haft en bil på gaden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En elbil vel at mærke. Bilen skulle have haft navnet DeLorean Alpha2, og den ville mærket have masseproduceret. Altså længe før Elon Musk og Co. kom på den idé som udviklede sig til Tesla. I 2013 DeLorean have præsenteret en brintdrevet SUV. Men sådan blev det aldrig.

Og dog. For det er ikke længe siden, at DeLorean (altså det der ligger i Texas) fortalte, at man 21. august i år vil præsentere ‘et par nye biler’. Indtil da kan vi så spekulere i, om det igen bare er tegninger, eller om amerikanerne faktisk har tænkt sig at gøre noget ved det.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk