Reklame:

Danske Mikkel stod øverst – vinder vildt racerløb i USA

Mikkel Jensen krydsede målstregen som klassevinder i tredje afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab for LMP2-biler. Det blev søndag aften dansk tid på Laguna Seca Raceway.

Tredje gang blev lykkens gang for Mikkel Jensen, Steven Thomas og resten af TDS Racing, som efter et udfordrende løb kunne stille sig øverst på IMSA-skamlen søndag aften dansk tid.

De to kørte nemlig deres LMP2-racer først over stregen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det så ellers sort ud for danskeren, da han efter et mislykket pitkald under gult flag havnede bagest i det otte biler store LMP2-felt. Med blot 40 minutter tilbage af løbet lignede sejren en umulig mission.

Men Mikkel Jensen fik kæmpet sig gennem feltet og tog til sidst føringen. Endda med 10 sekunders forspring ned til nærmeste konkurrent da det ternede flag fald.

LÆS OGSÅ: Nye EU-regler: Nu bliver diesel markant dyrere

– Det var et vildt ræs! Generelt var vi lidt uheldige med timingen undervejs i løbet. Grundet miskommunikation pittede jeg ikke på det rigtige tidspunkt under den sidste full yellow, hvilket betød, at jeg var bagerst i gruppen, da løbet blev genstartet.

Reklameblok:
–  Derfra kørte jeg et af min karrieres fedeste stints. Det var en vild tur med tætte kampe og en del kontakter, men det var fedt, og sejren føles bare så meget federe, når man har måttet kæmpe ekstra hårdt for den, lyder det fra Mikkel Jensen i en pressemeddelelse.

Næste udfordring for Mikkel Jensen, Steven Thomas og resten af TDS Racing er fjerde afdeling af IMSA-mesterskabet for LMP2-biler, som afvikles den 22.-25. juni på Watkins Glen i New York.

Men inden da skal danskeren i aktion for Team Peugeot TotalEnergies, når det franske mærke vender tilbage til det legendariske 24-timersløb på Le Mans den 7.-11. juni.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?