Daimler-boss: Mercedes bliver mindre fremover


Skiftet fra forbrændingsmotoren til eldrift gør det til en nemmere opgave at fremstille biler, siger daimlerchef Ola Kaellenius.

Om bare fem år vil Daimler, der står bag Mercedes-Benz, se meget anderledes ud. Det fortæller mærkets topchef Ola Kaellenius til Autonews.

Om fem år vil firmaet således være mindre end i dag, siger han.

Årsagen skal ifølge den tyske topchef findes i bilindustriens fokusering på eldrift fremfor den mere tradtionelle forbrændingsmotor. I modsætning til forbrændingsmotoren består elbils motor og batteripakke ikke af mere end 200 dele. Hvilket gør det både billigere og nemmere for Daimler at fremstille biler i fremtiden, fortæller Ola Kaellenius.Vil koste arbejdspladser
Det betyder dog samtidig, at der ikke vil være brug for så mange medarbejdere, som man har ansat lige nu.

Det er ganske enkelt både nemmere og hurtigere at fremstille en elbil. Omvendt påpeger Ola Kaellenius, at Daimler allerede hyrer softwareingeniører og batterieksperter. Det vil man også få brug for frem over ifølge Daimlerbossen.

Fremtiden på abonnement  
Endelig satte Kaellenius ord på, hvordan han ser mærkets biler i fremtiden. Nemlig som en slags tilkøbs-serivce.

– Tænk på det som med en iPhone. Den kan man føje ting til. Det er det smukke ved det, fortalte han med reference til software, der i fremtiden ville kunne lade Mercedes-ejere tilkøbe alverdens ting, som de måske ikke lige fik vinket af på ordresedlen i første omgang.

Mercedes hævder snart at være klart med batteripakker, der giver en rækkevidde på op til 700 km. Foto: Mercedes


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk