Annonce:

Kinamærke kritiserer Tesla – bygger gamle og dårlige biler

Tesla sprøjter biler ud på vejene i antal, som Nio kun kan drømme om. Alligevel kalder mærket, der er gået i dvale i Danmark, Teslas modelprogram for ringe.

Selvom Nio på det nærmeste er forsvundet ud af Danmark og flygtet til Sverige, bør bilproducenten ikke synke ned på Teslas niveau.

I hvert fald ikke hvis man spørger bilmærkets øverste direktør, William Li. På bilmessen Auto Shanghai 2023 forsøgte direktøren at hæve sig over Tesla.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her kaldte han direkte Teslas biler for dårlige og gamle. Blandt andet sagde Li, at han syntes, Tesla Model 3 var en god bil. Altså da den kom på markedet i 2018.

Men, siger Li, nu er der mange kinesiske elbiler, som er langt bedre. Nio-chefen indrømmede dog, at prisnedsættelserne også presser hans forretning.

Tilbage i april sidste år sagde William Li, at det måske ville blive svært at nå målet om at sælge 220.000 biler i 2023. Og det fik han ret i. Nio solgte bare 160.000 biler globalt set.

LÆS OGSÅ: Svensk by vil forbyde alle veteranbiler uden katalysator

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme fik Nio bare 41 biler på vejene hele sidste år, før salget gik i stå med bare 2 biler i løbet af de første måneder i 2024.

I lighed med andre bilmærker brændte Nio sig også i et rasende tempo gennem pengene hele sidste år. Det selvom ledelsen – inklusiv William Li – faktisk havde regnet med, at forretningen ville give overskud.

Samlet set tabte Nio hele 20,7 milliarder yuan i løbet af året. Det svarer til 19,7 milliarder danske kroner. Omvendt lavede Tesla et overskud på 105 milliarder kroner i løbet af 2023.

William Li anerkender da også, at prispresset på bilmarkedet har været og er godt for nogen. Nemlig bilisterne.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Tesla har haft en aggressiv prisstrategi i flere år, som har presset mange konkurrenter. Men i sidste ende er det produktets kvalitet, der afgør, hvad du får for pengene.

– Kigger man på sammenlignelige produkter fra eksempelvis BYD og Geely, så har de også gode biler med konkurrencedygtige priser. For forbrugerne har prispresset været godt, fordi man får mere for pengene, siger Nios direktør og medstifter.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler