Reklame:

Chok! Renaults tidligere russer-mærke har verdens ældste modelprogram

Franske Renault solgte det tilbage til russerne for én rubel – nu viser det sig, at Lada kører videre med verdens ældste modelprogram.

Sidste år var Tesla der næsten. Men nu må det amerikanske elbilmærke se sig slået. Og det endda af et russisk mærke.

Titlen som bilmærket med verdens ældste modelprogram er dog næppe noget, nogen nogensinde vil prale af. Heller ikke Lada.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ikke desto mindre har mærket, der nu igen er på russiske hænder, verdens ældste modelprogram.

Det slår en analyse af bilmærkerne, deres modelprogrammer og alder nu fast. Det er engelske JATO Dynamics der har tygget sig gennem det globale bilmarkedet.

LÆS OGSÅ: Bilmærke insisterer på ikke at være dødt – bygger bare ikke biler længere

Og her står det altså klart værst til for Lada. Hvis man da går op i, hvor gammel den nye bil, man lige købt, er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I snit bygger Lada, hvis modelprogram lige nu består af 5 modeller, lige nu på 21,5 år gammel teknik. Til sammenligning skal vi ned på en 7.plads for at finde Tesla. Det skriver Motor1.

Amerikanerne bygger biler, der i snit står på 7,8 år gammel teknik, viser undersøgelsen. I undersøgelsen har JATO Dynamics taget højde for 766 bilmodellers alder. Det hele er fordelt på 71 mærker.

Listens nummer to er Chrysler. Det amerikanske mærke har faktisk færre modeller end Lada. Men amerikanerne holder stadig noget bedre. Chryslers modeller er i snit ‘kun’ 13,5 år gamle.

Reklameblok:


Herefter følger Lancia, Dodge, Mahindra, Mini, Tesla, Jaguar og Mitsubishi, før vi finder det yngste af de ældste modelprogrammer hos Nissan.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?