Reklame:

Chefer taler om bilmærkes konkurs – nu trues produktion af populær model

Der bliver solgt over 2 millioner nye eksemplarer af bilen. Altså om året. Men nu truer den amerikanske fagforening United Auto Workers produktionen.

Den amerikanske fagforening United Auto Workers er klar til at udvide strejken, der mere end én måned nu har ramt Fords fabrikker rundt om i USA.

Det har allerede ramt en model som den elektriske Ford F-150 Lightning. Og nu truer fagforeningen med at lukke historisk Ford-fabrik ned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Fagforeningens direktøren Shawn Fain er træt af Fords ‘julelege’, siger han i et interview. I samme interview gør direktøren det klar, at man er klar til at indlede endnu en strejke.

Denne gang på Fords historiske Rouge-fabrik i Michigan, hvor Ford samler storsællerteren F-150. En pickup som Ford alene sidste år solgte mere end to millioner nye eksemplarer af. Alene i USA.

LÆS OGSÅ: Kedeligt nyt til danske bilister – nu stiger prisen

Omvendt siger cheferne og bestyrelsen hos Ford, at mærket går konkurs, hvis de strejkende medarbejdere får opfyldt alle deres krav.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Fords bestyrelsesformand, William Ford, der er oldebarn af Ford-grundlægger Henry Ford, siger, at bilmærkets konkurs vil have enorme konsekvenser for USA.

Det vil ikke bare betyde, at mange mister jobbet. Det vil også betyde, at den amerikanske bilindustri står svagere i forhold til konkurrencen fra udlandet.

Siden fagforeningens medlemmer blandt Fords ansatte begyndte at strejke i september, har bilmærket dog fyret over 2.400 ansatte. 550 af dem på bare en dag. Læs mere om det her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?