Bugattis seneste køretøj har mindre end 1 hk


Det virker næsten helt søgt, at en Bugatti kan være så brystsvag. Men hæng lige på.

Mens andre bilproducenter brugte CES-messen i USA på at vise gejl, infotainment og anden ny teknologi, tog Bugatti et nyt køretøj med. Og nej, det er ikke en ny, hardcore udgave af Chiron.

Faktisk har den ikke engang fire hjul. Det nyeste i Bugatti-land er… et el-løbehjul med mindre end 1 hestekraft. Løbethjulet produceres egentlig af America’s Bytech. Men det er udstyret med Bugattis branding og faktisk også noget Bugatti-teknologi.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Selve løbehjulets ramme er konstrueret af en magnesiumlegering. Det er sikkert rasende dyrt, men det holder vægten nede. Faktisk vejer løbehjulet bare 16 kilo, hvilket betyder at batteriet med en effekt på 0,9 hestekræfter kan skyde en topfart på 30 km/t.

Altså i ‘sport mode’. I øko-tilstand – vildt, at det ord overhovedet findes i Bugatti-land – er hastigheden begrænset til 9 km/t. I ‘city mode’ kører løbehjulet 20 km/t på toppen.

Pris? Ja, det har Bugatti ikke sagt noget om. Det er nok også sådan noget, ingen har godt af at vide.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af løbehjulet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk