Kæmpe brøler i syns-systemet: Se her om din bil er ramt

Færdselsstyrelsen har fundet ud af, at reglerne om syn ved en fejl er blevet ophævet. Derfor er en række registreringssyn ugyldige.
Foto: Andrea Piacquadio

Færdselsstyrelsen har fundet ud af, at reglerne om syn ved en fejl er blevet ophævet. Derfor er en række registreringssyn foretaget siden 1. januar ugyldige.

Bilister som siden 1. januar i år har fået foretaget et registreringssyn af køretøjer, gør klog i lige at læse med her. For Færdselsstyrelsen har nemlig opdaget noget af en brøler i syns-systemet.

Ved en fejl er reglerne for registreringssyn af køretøjer i Danmark – det som skal til, for at eksempelvis kan få nummerplader på – ophævet. Og sådan har det været siden 1. januar i år.

Det oplyser Færdselsstyrelsen i en pressemeddelse.Lov forslag skal hastebehandles
For at rette op på fejlen vil Transportministeriet nu søge en hastebehandling af et lovforslag, som specifikt genopretter den lov, der gør registeringssyn lovlige i Danmark.

Lovforslaget lægger samtidig op til, at de syn som allerede er foretaget i perioden – hvor de ellers ikke har været lovlige – bliver gjort lovlige. Har man derfor fået registreringssynet sit køretøj siden 1. januar, skal man ikke foretage sig noget.

Lovforslaget, der igen gør synstypen lovlig, forventes vedtaget inden udgangen af denne måned – altså november 2021.

LÆS OGSÅ: Mange kender ikke dette tegn i trafikken – gør du?

–  Færdselsstyrelsen beklager meget, at vi har skabt gener for en række borgere på grund af en fejl, der var undgåelig under normale omstændigheder, skriver styrelsen i pressemeddelsen.

Ingen registeringssyn lige nu
Styrelsen uddyber, at borgerne skal kunne være sikre på, at man arbejder på et lovligt grundlag, Og det har altså ikke været tilfældet siden 1. januar i år. I hvert fald ikke når det gælder registeringssyn.

Har man været til et periodisk syn siden 1. januar, er der ingen problemer med lovgivningen, oplyser Færdselsstyrelsen.

Indtil lovgivningen er på plads, vil der ikke kunne foretages registeringssyn i Danmark.

Disse køretøjer er ramt:

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk