Borgmester: København skal være bilfri-zone

foto: Bil Magasinet

Overborgmester Lars Weiss (S) vil med et nyt udspil have personbilerne ud af hovedstaden.

Der er for mange personbiler i København, og det går udover sikkerheden for byens borgere. Det mener i hvert fald overborgmester Lars Weiss (S), kunne Berlingske mandag fortælle.

Derfor vil borgmesteren nu fremlægge en række forslag, som skal nedbringe luftforureningen i den danske hovedstad og samtidig få benzin-og dieselbilerne ud.

Udspillet har særlig fokus på at få de mest forurenende personbiler ud af København. Men det indeholder også en række konkrete forslag rettet mod at begrænse kørsel med fossile biler/indføre bilfri-zoner i områder af byen‘, fremgår det af udspillet.


Læs også: 50.000 danske biler kan at være klonet – her er løsningen

De ændringer, overborgmesteren lægger op til, er altså andet og mere end blot miljøzoner, som vi i forvejen kender det fra København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg.

Flere af forslagene kræver da også, at Københavns Kommune spørger regeringen om lov. Får lovhjemmel som det korrekt hedder. Andre tiltag vil kommunen dog selv kunne indføre, det kræver blot et flertal i Borgerrepræsentationen.


Biler fylder for meget
Ifølge Lars Weiss er det et stort problem, at bilerne fylder for meget i det københavnske gadebillede. Trafikken fylder for meget og skaber stor forurening.

– Bilerne skal spille en mindre rolle i byen, end de gør i dag. Formålet er helt grundlæggende, at det skal være trygt for københavnerne at trække vejret. Så simpelt kan det siges. Langt hovedparten af de vejstrækninger, hvor man bevæger sig lige på grænsen af de tilladte niveauer for partikelforurening, ligger i København. Og derfor skal der gøres noget nu, fortæller overborgmester Lars Weiss (S) til Berlingske