Reklame:

BMW om ny elbil: “Den minder om E30’eren”

BMW vil bygge en helt ny bilklasse. Neue Klasse kalder tyskerne den. Første bud er en retro-inspireret 3 Serie der lander hos forhandlerne i 2025.

Når BMW selv skal beskrive mærkets første bud på en bil i ‘neue klasse’-segmentet, siger de, at den retro-inspireret. Klart efter en E30-model.

Selv siger BMW’s designchef, Adrian van Hooydonk, at de nye biler – der i øvrigt kun kører på strøm – er store skridt fremad for mærket.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Vi tager store skridt, når det kommer til batteriteknologien, elmotorerne og brugen af bæredygtige materialer og måden at producere biler på.

– Det alt sammen med et design der er nyt, meget klart og meget moderne ved første øjekast, lød det i forbindelse med præsentationen af Vision Neue Klasse på IAA-messen i München.

LÆS OGSÅ: Har skrevet ny kontrakt – så meget får Lewis Hamilton for to år mere hos Mercedes

Det er dog værd at notere sig, at bl.a fronten på den nye Bimmer vender tilbage til 70’er- og 80’er-træk som ‘shark nose’-elementet. Noget især datidens 6-Serie, E24’eren, kunne kendes på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hofmeister-knækket i C-stolpen, som blandt andet en E30 har, er et elementer, BMW tager med sig videre ind i fremtidens modelprogram.

Produktionen? Ja, den ligger lidt ude i fremtiden. Og så i Ungarn. Til gengæld hævder BMW, at selve samlebåndsarbejdet vil være ‘helt fri for brugen af fossilt brændstof’.

Efter sedanmodellen følger en SUV og fire andre elbiler. Dem forventer vi at se mere til i den kommende måneder.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?