Annonce:

Ny afgift rammer bilister 1. januar – minister er stolt

Den 1. januar 2025 rammer regeringen de fleste lastbiler i Danmark med en ny kilometerafgift. Den ansvarlige minister afviser at gøre noget.

Fra første januar skal der betales 1 krone og 30 øre for hver kilometer en dansk indregistreret lastbil kører her i landet. Afgiften varierer dog alt efter den enkelte lastbils CO2-udledning.

Fra regeringens side er argumentet, at det vil skabe en grønnere transportsektor at pålægge vognmændene afgiften. Omvendt har transportbranchen og tilhørende organisationer kritiseret den nye afgift i skarpe vendinger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Branchen mener, at der kun er et sted at sende regningen hen, nemlig til forbrugerne i form af dyrere varer.

Men den ansvarlige minister, skatteminister Jeppe Bruus (S), afviser at se på afgiften igen. Tværtimod er han ifølge det danske medie MobilityWatch ‘stolt’ af den kritiserede afgift.

LÆS OGSÅ: Christian har fundet alle politiets nummerpladescannere i Danmark

Ministeren afviser desuden, at branchen kommer til at lide under, at det nu bliver dyrere at drive den slags forretning herhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Kilometerafgiften på lastbiler er dog ikke den eneste nye afgift, danskerne skal forholde sig til i det nye år.

Regeringen vil nemlig også gøre brændstof markant dyrere. Det sker selvom en 15 år gammel aftale faktisk gjorde præcis det samme 1. januar 2024.

Og det er ikke alt. For frem mod 2030 lægges der kun flere afgifter på brændstof. En ny EU-regel betyder eksempelvis, at bilister skal betale over én krone mere per liter i det næste årti.

Oveni den krone skal lægges de afgifter, den nuværende regering selv påtænker at lægge ned over bilisterne. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler