Annonce:

Henrik Fisker har mistet kontrollen med sit bilmærke

Fisker Inc. forventes at gå konkurs inden for en håndfuld dage. I et redningsforsøg slipper stifter Henrik Fisker nu kontrollen med bilmærket.

Hvis ikke der kommer nogle penge på bordet, går bilmærket Fisker Inc. konkurs inden for ganske få dage.

Men nu er der kastet en redningskrans ud, omend den er af meget beskeden størrelse. Ifølge en meddelelse, som Fisker har sendt til de amerikanske børsmyndigheder, er bilmærket stillet et lån i udsigt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Pengene, 3,45 millioner dollars, kommer fra en allerede-eksisterende Fisker-investor. I danske kroner svarer det til lige knap 24 millioner kroner.

Og der er yderligere 4,05 millioner dollars fra investoren, hvis Fisker Inc. overholder den økonomiske plan, der på nuværende tidspunkt er lagt for det kriseramte mærke.

LÆS OGSÅ: Henrik Fiskers hus er nu mere værd end hans bilmærke

En plan der betyder, at alle Fiskers tilbageværende ansatte har fået besked om, at de er fyret, hvis ikke der kan findes en redning i sidste ende. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Lånet, som Fisker nu har fået, skal betales tilbage med 12 procent i rente og senest den 24. juni. Altså på bare lidt mere end én måned.

Pengene får Fisker dog ikke sådan ud af det blå. De er givet på en række meget skrappe betingelser. Ved at sige ja til kapitalindsprøjtningen har Henrik Fisker accepteret at give kontrollen med Fisker Inc. videre til investoren.

Ligesom Fisker ikke længere må investere yderligere, udbetale udbytte eller sælge ud af virksomheden uden at have vendt det med pågældende investor. Hvis ikke Fisker finder en holdbar løsning på sine problemer, går mærket konkurs den 24. maj 2024.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler