Reklame:

BMW afslører vilde prototyper: De biler har du ALDRIG set før

BMW gemmer på så mange biler, som de færreste uden for fabrikken nogensinde får lov til at se. Nu fylder M-afdelingen 50 år og løfter lidt af sløret.

I år bliver BMW M 50 år. Det har været et halvt århundrede med en pokkers masse fart på. Og nogle biler som aldrig er blevet til mere end prototyper. Og hvis det ikke lige var fordi, at BMW faktisk gør noget ud af M-afdelingens jubilæum, havde vi nok aldrig fået lov til at se dem. Bilerne altså. Men de findes.

Helt specfikt er der tale om fire CSL-protyper, som mærket har gemt godt af vejen. Man kan sige, at BMW vidste, at de havde fat i noget i 1972 med den første CSL. Nemlig den man byggede på den i forvejen smukke E9 Coupé. 3.0 CSL.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


En M3 med M5-motor
En af de biler, BMW udviklede, var en E46 CSL. Ja, ja – den findes også som produktionsmodel, bevares! Men ikke med 4,9-liters V8’er fra E39 M5. Det betyder 400 hestekræfter i den lille 3-Serie. Desværre var projektet dødfødt. Og det blev – ligesom E46 M3 Touring – kun til det ene eksemplar.

Apropos CSL så udviklede M-folkene også en CSL-udgave af E60 M5. Et monster med 5,7-liters V10 der om muligt fik bilen til at lyde endnu mere som datidens Formel 1-racere. Prototypens motor var/er hele 700 kubik større end produktionsbilens, og så tager den vanvittige 9.000 omdrejninger i minuttet.

BMW gjorde det samme ved en E63 M6 og nogle år senere kom også en M2 CSL til. Se det hele i klippet herunder. Videoen hedder i øvrigt ‘Part 1’ – altså del 1 – så vi krydser fingre for at der er mere guf i vente fra M-folkene.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?