JA! BMW 7 Serie findes som stationcar – her er beviset


7 Serien som stationcar, eller touring som BMW siger, findes ikke. Jo, den gør! Og her er beviset.

Det er godt nok ikke den nyeste model. Faktisk skal vi tilbage til 1977 og den første 7’er-generation for at finde udgangspunktet. Men det ikke noget, BMW selv har rørt ved.

Nej, den opgave påtog karosserimageren Euler sig. Hvor mange biler, der blev bygget og eksisterer den dag i dag, er usikkert. Nogen siger to, mens andre mener, at det blev til en håndfuld.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Eksemplaret her har vi fundet i Schweiz, hvor det står til salg for den nette sum af 120.000 schweizerfranc. Vekslet til dansk mønt bliver det svimlende 821.000 kroner. Altså for en 37 år gammel bil.

Den familievenlige 7’er er bygget på en 735i fra 1983. For de ikke BMW-kyndige betyder det, at der ligger en benzindrevet rækkesekser på 3,4 liter og yder 204 hestekræfter ude mellem forhjulene.

Ses vi til Auto Show?


Det faktum blev der ikke ændret på, da Euler smed noget ekstra plade i bilen.

Har været jorden rundt
Hvordan bilen er kommet det, er usikkert. Men på et eller andet tidspunkt i livet er den importeret til USA, hvor den har fået monteret ekstra sideblink for at leve op til reglerne på vejene ‘over there’. Der har den været ejet af en ægte BMW-nørd, som foruden 7’eren også fandt plads i garagen til en BMW 628CSi.

Begge biler blev solgt, men kun CSi’eren blev på de amerikanske veje.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Ung knægt knaldet uden kørekort – smed nøglen væk

For som vi kan researche os frem til her på Boosted-redaktionen, fandt 7 Serien i 2010 (eller deromkring, red.) sin vej tilbage til Tyskland for nu altså at være endt i Schweiz.

Dele fra fabrikshylden
Men lad os lige vende tilbage til byggeprocessen engang, for her gemmer sig en sjov detalje. Mindst én af de 7’ere, som Euler i sin tid fik bygget om til touring-modeller, er nemlig udstyret med baglygterne fra en BMW 2002. Hvilket får modellen til at ændre udseende – markant!

Det selvom resten af bilen egentlig er ret konservativ. Forstået på den måde at den ligner noget, BMW faktisk godt kunne have bygget på et samlebånd.

Det skete bare aldrig. Og det kommer nok heller ikke til at ske. Selvom BMW faktisk lige har løftet sløret for den første M3 Touring nogensinde. Noget som fabrikken i München ellers i mange år svor, at de aldrig ville gøre.

Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt.

Den specielle 7’er er i øvrigt udstyret med tagbøjlerne fra en Mercedes W123. Så ved du det!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk