Bliver revet væk – Ferrari må lukke ordrebog for voldsom SUV


Der skal produceres 3.000 Purosangue om året. Allerede nu – dagen efter præsentationen af Ferraris første SUV – er italienerne ved at lukke ordrebogen.

Ferrari har et luksusproblem. Indrømmet, de har givetvis flere på fabrikken i Maranello. Men lige det her er spritny. Lige så nyt som Purosangue-modellen. Det vil sige under 24 timer.

Men allerede nu indrømmer Ferraris kommercielle chef, han hedder Enrico Galliera, at efterspørgslen på modellen er eksploderet. Og det selvom Ferrari faktisk har haft ordrebogen åben siden 2018 for de meget interesserede kunder. Det fortæller han til Auto News.

Og den massive efterspørgslen kan betyde, at folkene i Maranello meget snart må lukke ordrebogen i. Der skal nemlig kun produceres 3.000 Purosangue om året. Hverken mere eller mindre. Altså sådan som verden ser ud nu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Så vild er Ferraris nye SUV – 725 heste og selvmordsdøre 

Ferrari har nemlig en regel om, at Purosangue ikke må lægge beslag på mere end 20 procent af fabrikkens samlede produktionskapacitet. Om året kan Ferrari samle omkring 15.000 biler.

Over for mediet indrømmer Galleria dog også, at den begrænsede mængde nye SUV’er hænger stærkt sammen med mærkets ønske om eksklusivitet. Sådan som det altid har været en del af Ferraris DNA, lyder forklaringen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ferrari ser allerede nu mange nye kunder. Men de eksisterende har topprioritet, fortæller den kommercielle chef.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk