Bilist købte bil og fik den beslaglagt 45 minutter senere

Foto:Twitter.com/Wiltshie Police

En britisk bilist havde ikke tænkt og det med forsikringen. Det koster ham en Opel Corsa, bare 45 minutter efter han havde købt den.

En Opel Corsa C – eller Vaxhaull som englænderne kalder mærket – er efterhånden så gammel og så langt nede i værdi, at det ikke er verdens største tab, hvis politiet snupper den.

Men det må alligevel være surt. Især hvis man lige har købt den. Hvilket præcist var, hvad der fornyelig skete for britisk bilist. Bare 45 minutter efter købet tog politiet bilen med sig. Det viste sig nemlig, at den nye ejer ikke havde forsikret bilen i forbindelse med købet. Det skriver Wiltshire Police i et opslag på Twitter.

I Danmark koster det 250 kr. om dagen
At bilisten lige havde købt bilen, var ikke en gangbar undskyldning. I England koster det op til 300 pund og seks strafpoint i kørekortet, at køre rundt i en bil uden forsikring. Det samme gælder, hvis der er forsikring på bilen, men chaufføren ikke er dækket af den.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Det kan ske, hvis bilisten eksempelvis ikke er gammel nok.

I Danmark er reglerne lidt anderledes. Politiet beslaglægger ikke nødvendigvis bilen, hvis du stoppes uden forsikring. Men det koster en bøde på 1.000 kr. Og er bilen indregisteret, skal nummerpladerne inddrages. En lovændring betyder desuden, at det 1. januar 2019 har kostet 250 kr. i bøde om dagen, hvis en indregisteret bil i Danmark står uden forsikring.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk