BEKRÆFTET: Over 1.000 Porscher ombord på brændende fragtskib


Mere end 1.000 Porscher er gået til i en brand på fragtskibet Felicity Ace, der var på vej over Atlanten med nye biler fra Tyskland. 

Det er en trist dag for bilindustrien. Det er nemlig bekræftet, at der var mere end 1.000 Porscher ombord på fragtskibet Felicity Ace, som onsdag brød i brand, da det var på vej over Atlanten til USA fra Tyskland med biler.

Og selvom de i alt 2.500 biler, som onsdag gik til i branden, kan erstattes, må der stadig sidde nogle meget triste bilejere derude. De må nu igen væbne sig med tålmodighed på en sending nye biler fra Tyskland. Tidligere har et tal på 4.000 biler været fremme – et mere korrekt antal skulle være omkring de 2.500. Men det er stadig mange biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Udover de mange Porscher har en Bentley-talsmand bekræftet, at mindst 189 biler fra det engelske mærke er ombord. Heriblandt 10 Bentayga-modeller, flere Flying Spur og Continental GTC. Ifølge Carbuzz er en række Lamborghinier også gået til. Herunder ti Huracan og 11 eksemplarer af SUV’en Urus.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters begyndte branden i batteripakken til en elbil.

Ikke første gang Porscher forsvinder på havet
Resten af bilerne er fra henholdsvis Volkswagen og Audi. Årsagen til branden er endnu ukendt. Det er desværre langt fra første gang, nogle Porscher forsvinder midt på ude på havet. For tre år siden skete noget lignende, da der udbrød brand ombord på skibet Grande America

Også dengang gik flere hundrede biler til, da skibet gik ned. Blandt andet 4 ekstremt sjældne Porsche 911 GT2 RS. Fabrikken i Zuffenhausen fik erstattet bilerne ved at genstarte samlebåndet for en kort bemærkning. Også selvom produktionen egentlig var stoppet efter bil nummer 1.000. De fire af dem nåede bare aldrig ud på asfalten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk